Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Σίγουρα έχετε αρκετές απορίες, για αυτό και έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συχνές παρακάτω. Για κάθε επιπλέον απορία μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πως μπορώ να δοκιμάσω την κατάδυση;

Εϊναι τόσο απλό όσο να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού! Θα σας εξηγήσουμε και συνοδεύουμε σε κάθε σας βήμα. Σε μια δοκιμαστική κατάδυση, θα ξεκινήσουμε με ένα θεωρητικό μάθημα, συνεχίζουμε με ένα πρακτικό και τέλος, πραγματοποιούμε μαζί σας την πρώτη σας βουτιά! Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στη σελίδα Try Scuba Diving.

Είναι ασφαλές;

Η σχολή μας αναλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συνοδεία από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, συντήρηση εξοπλισμού κλπ. Πέραν αυτού, η κατάδυση είναι ασφαλής για κάθε άνθρωπο σε καλή φυσική κατάσταση. Για την καλύτερη εμπειρία σας, προτείνεται να μην έχετε πιει αλκοόλ, να μην έχετε φάει βαριά και να μας ενημερώσετε σε περίπτωση ασθένειας, π.χ. κρυώματος.

Μπορώ να βουτήξω μόνος/μόνη μου;

Όχι! Κανένας δύτης δεν πρέπει ποτέ (μα ποτέ) να βουτάει μόνος του. Κάθε δύτης βουτάει πάντα με dive buddy, ή αλλιώς "ζευγάρι"! Οι diving buddies υπάρχουν για να μας προσέχουν, αλλά και για να τους προσέχουμε κι εμείς. Αν έρθετε για κατάδυση μόνοι σας, θα σας ορίσουμε εμείς ένα dive buddy. Από τον κανόνα εξαιρούνται μόνο εξειδικευμένοι επαγγελματίες δύτες, για πολύ συγκεκριμένα σενάρια και κατόπιν πιστοποίησης "Solo Diving".

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Παρέχουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη βουτιά σας (μάσκα, γιλέκο, στολή, βατραχοπέδηλα, ρυθμιστή πίεσης, αναπνευστήρα, κλπ). Από πλευράς σας χρειάζεται να φοράτε μαγιό και σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας πετσέτα και καθαρά ρούχα για αλλαγή μετά τη βουτιά.

Πόσο διαρκεί μια βουτιά;

Ένας μέσος χρόνος διάρκειας της βουτιάς είναι περίπου 30 λεπτά. Πριν από κάθε βουτιά γίνεται το briefing και η προετοιμασία του εξοπλισμού. Στην περίπτωση του Try Scuba πριν τη βουτιά γίνεται εκπαίδευση θεωρίας και τεχνικής της κατάδυσης. Μετά τη βουτιά, γίνεται το debriefing και η παράδοση του εξοπλισμού. Ένας ρεαλιστικός χρόνος για όλες τις διαδικασίες είναι 2 με 3 ώρες.

Κάθε πότε γίνονται βουτιές;

Ανάλογα την εποχή και τον καιρό διαμορφώνεται και η συχνότητα των καταδύσεων. Το καλοκαίρι γίνονται τακτικά, τυπικά κάθε Σαββάτο και Κυριακή. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία για τη συμμετοχή σας σε κάθε περίπτωση, ώστε να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Γιατί να πιστοποιηθώ;

Ένας νέος δύτης χωρίς πιστοποίηση μπορεί να βουτήξει όσες φορές θέλει με το πρόγραμμα "Try Scuba". Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε αρχάριους και όσους θέλουν να γνωρίσουν το χόμπι της κατάδυσης. Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο, να βουτάτε ελεύθερα σε άλλα σημεία (π.χ. στις διακοπές σας), τότε σας προτείνουμε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για Αναψυχή.